ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ACCESS

1. ΓΕΝΙΚΑ

Η εφαρμογή ACCESS είναι χρήσιμη στην Τοπογραφία και κυρίως στην Πολεοδομία . Για παράδειγμα , η λειτουργία του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών ( GIS ) βασίζεται σε αυτήν .

Ο χειρισμός της είναι απλός . Δεν χρειάζεται να 'σαι προγραμματιστής . Θα πρέπει να κατανοήσεις τη φιλοσοφία του προγράμματος . Έχεις μια μεγάλη ποσότητα δεδομένων , τις οποίες καταχωρείς σε πίνακες . Αφού έχεις ήδη καταστρώσει κάποια ερωτήματα , με βάση αυτά , να γίνεται η ανίχνευση πληροφοριών στους καταλόγους ( πίνακες ) σου .

2. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών είναι το μέλλον της Πολεοδομίας . Θα αποτελεί μια 24ωρη ενημερωμένη πλατφόρμα , γεμάτη πολεοδομικά στοιχεία για τους δήμους .

Μερικές από τις πληροφορίες που θα περιλαμβάνει το σύστημα :

Συντελεστής Δόμησης

Κάλυψη

Αρτιότητες

Χρήσεις Γης

Ρυμοτομικά σχέδια

Επειδή τα πάντα αλλάζουν ( τα πάντα ρει ) και καμιά φορά το σύστημα δεν θα ενημερώνεται έγκαιρα , τουλάχιστον στην αρχή της λειτουργίας του , καλό θα είναι πάντα οι πληροφορίες που ζητάτε , να διασταυρώνονται με ερωτήσεις στο Τοπογραφικό τμήμα της αντίστοιχης πολεοδομίας .

3. Η ACCESS ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Η εφαρμογή ACCESS είναι χρήσιμη και σε τοπικό δίκτυο υπολογιστών . Και κυρίως αυτός είναι ο σκοπός της . Να οργανώσετε τις πληροφορίες , όπως είναι ζωντανά στο διαδίκτυο , έτσι να είναι και στο γραφείο σας .

Με αυτόν τον τρόπο , όταν έρχεται ο πολίτης στο χώρο σας ή σας τηλεφωνεί έχοντας κάποια ερωτήματα , θα τον εξυπηρετείτε άμεσα . Αυτό προϋποθέτει τον άψογο χειρισμό του προγράμματος ( ACCESS ) .

Η εμπειρία και κυρίως ο χρόνος , αποτελούν σύμμαχο στη δημιουργία των ερωτημάτων . Έτσι η ACCESS μετατρέπεται σε πλήρη εργαλείο και πάντα έτοιμο , για ίδια ερωτήματα πολιτών και όχι μόνο .